vrijdag 20 april 2012

De Boot 2

EEN DRUKTE VAN BELANG

Het weekend was druk. In het gebouwtje naast ons huis was iets gaande het afgelopen weekend. Een soort van kleinschalige tentoonstelling. Denk niet dat ik niet weet wat een tentoonstelling is want dat weet ik toevallig wel!





Dat kwam zo. Soms nemen de meneer en mevrouw me mee naar het winkelcentrum. De mevrouw doet dan boodschappen en de meneer en ik wandelen er wat rond. Zo kwamen de meneer en ik bij een voormalige winkelruimte die gevuld was met mensen. Veel mensen. De mensen hadden glaasjes met drinken in de hand en er hing van alles aan de muur. Er waren ook mensen vrolijke liederen aan het zingen. Een koor, vertelde de meneer.
Meestal gaan we na het boodschappen doen meteen weer naar huis maar de meneer weet dat de mevrouw van kunst houdt en zei tegen haar dat er een opening was van een expositie.
Daar wilde de mevrouw wel even naar toe en ze ging naar binnen. De meneer en ik bleven buiten staan tot iemand zei dat het goed voor de socialisatie was om met mij naar binnen te gaan.
De meneer en mevrouw aarzelden even, misschien werd het niet gewaardeerd een hond op een expositie, maar besloten achterin te gaan staan. En zo kwam ik de ruimte gevuld met muziek, mensen en kunst binnen. De mevrouw was doodsbang dat ik tegen een kartonnen sculptuur aan zou plassen maar dat heb ik niet gedaan.
Wat ik wel deed? De vloer was van beton en niet goed schoongemaakt. Er lag lekker veel stof en gruis.
Ik ben daar in gaan rollen en de meneer en mevrouw gingen met een grijze hond naar huis...




Zo zie ik er uit als ik na het zwemmen door zand heb liggen rollen


Ik ben nogal waaks. En dat waarderen de meneer en mevrouw. Alleen kwam het afgelopen weekend met de tentoonstelling niet zo goed uit, dat waakse van mij. Elke keer als er iemand over het pad liep sloeg ik aan. Er kwamen best veel mensen dus had ik het druk met waken... Ik heb niet geslapen die zaterdag en daar word je een beetje lastig van.

Het was daarom dat de mevrouw de meneer en mij de volgende dag samen naar de boot stuurde.
Daar hadden de meneer en ik geen bezwaar tegen. Sterker, wij houden van de boot en wij hebben dan het 'mannen onder elkaar gevoel'.
Eerst zijn we op de boot geweest. Toen hebben we gewandeld. En daarna heb ik voor het eerst een restaurant van binnen gezien.
Ook op de boot bleef ik eerst nog een tijdje waaks



















Ontmoeting met een soortgenootje

Zelf hebben wij maar twee tafels met stoelen er omheen; in de keuken en in de woonkamer. In het restaurant stonden een heleboel tafels met stoelen er omheen. De meneer ging zitten aan een tafel vlak bij de ingang. Het was niet druk in het restaurant. De tafel naast onze tafel was niet bezet en die daarna wel. Ik denk dat de meneer dacht dat ik tegen mensen op ging springen. Dat doe ik namelijk omdat ik mensen een leuk soort zoogdieren vind, ik begroet ze op die wijze. Al word ik de laatste tijd wel wat selectiever...
De meneer had zich geen zorgen hoeven te maken want thuis mag ik ook niet tegen ze opspringen als ze zitten te eten en de mensen in het restaurant waren aan het eten dus was het logisch dat ik niet sprong.









Even heeft de meneer me de lange lijn gegeven. Zo kon ik kennis maken met de vriendelijke meisjes achter de bar. Ook heb ik een tijdje zitten kijken naar een jongen die bestek aan het uitzoeken was.
Toen de meneer aan het eten was heb ik aan mijn botje liggen knauwen, heel rustig naast de meneer.
De sfeer in het restaurant sprak me wel aan. De mensen leken het gezellig te hebben.









Even had de meneer nog een benauwd moment en dat was toen ik naar een barkruk toeliep en die ging besnuffelen. Hij dacht dat ik zou denken dat het een boom was en ik mijn poot op zou lichten en....
Ook dat deed ik niet. Al heb ik laatst wel een vergissing begaan.
Toen ik nog niet zindelijk was heb ik nooit in een vreemd huis geplast. Ik heb altijd mijn plas opgehouden tot we óf buiten óf thuis waren.
Laatst waren we bij mensen op bezoek en toen we weggingen tilde ik mijn poot op in de keuken en plaste tegen de muur terwijl ik zindelijk ben.
De meneer en mevrouw begrepen het niet, dit had ik nooit eerder gedaan. Tot de mevrouw zei dat bij alle mensen bij wie ik was geweest de muren wit zijn en gepleisterd. Deze muur was van baksteen en leek erg veel op de kade muur  achter ons huis...

Hoe dan ook de meneer en ik hebben een prima zondag gehad en ik hoop dat we vaker naar een restaurant gaan. Ik denk van wel want ik kon voelen dat de meneer erg trots op me was dat ik me zo goed gedragen had!



Het rook zo lekker in het restaurant, ik kreeg er trek van...

2 opmerkingen:

  1. Lieve broer,
    Wat mis ik je! (En mijn mevrouw mist je ook, ze zegt het wel niet, maar ze kijkt zo dikwijls naar je foto's dat ik het wel zeker weet!)
    Mijn mevrouw heeft weer je hele verhaal aan me verteld. Het leuke is dat we ons nu hier een beetje kunnen voorstellen hoe het daar allemaal gaat, nu ik jouw omgeving verkend heb.
    Ik ben ook als eens op restaurant geweest, maar dan zijn we buiten op het terras gaan zitten omdat mijn meneer en mevrouw ook schrik hadden dat ik naar de mensen zou springen. Het was toen erg druk in het restaurant. We waren aan zee, maar ik begreep toen niet waarom ik onder de tafel moest liggen en niet naar het zand mocht om te gaan graven. Al bij al is het toen ook goed gekomen, hoewel hun soep vreselijk lekker rook en ik ook wel eens wou proeven.

    Oh ja, broer, nog goed nieuws: de loopsheid, je weet wel...dat gedoe waardoor die vervelende omheining tussen ons moest blijven, is helemaal over! 'Daar zijn we weer voor een half jaar vanaf', zei mijn mevrouw! Dat begreep ik niet!
    Maar ik mag weer met Jasco, mijn vriendje spelen en zondag gaan we weer naar de les,...ik kijk er al naar uit!
    Dikke knuffels voor jou, maar ook voor je lieve mevrouw en meneer,
    Tika

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Tika,

    Geweldig zeg dat dat loopse gedoe over is. Geniet maar lekker dat je weer met iedereen kan spelen. En wie weet met mij ook over niet al te lange tijd....!
    Lekkere knuffel, ook aan de rest van je familie, Bjork

    BeantwoordenVerwijderen